Varma metaller förgyller inredningen

Vill du göra ditt hem lite mer ombonat? Då kan du med fördel satsa på mer varma metaller i inredningen. Varma metaller är en stor trend och det är lätt att hitta inspiration i inredningsmagasin och bloggar på nätet. Den grafiska svart och vita inredningsstilen som vi sett så mycket av de senaste åren verkar ha väckt en längtan efter mer värme. Koppar, mässing eller guld… Välj en metall som skapar den känsla du är ute efter. Här ger vi dig vägledning om vad du bör tänka på när du inreder med varma metaller.

Workplace in a concrete design with brass décorVälj metaller som passar din inredning

Att inreda med metaller är både vackert och stilfullt. Det gäller dock att tänka till både en och två gånger för att få ett harmoniskt resultat. Att gå ”all-in” och satsa på alltför mycket metall på en gång blir lätt för mycket. Ett rum med guld från golv till tak upplevs till exempel som alltför pråligt. En grundregel är att varma metaller kan ge en lyxig känsla när de presenteras i lagom mängd och på rätt sätt. Den vackra kopparljusstaken, den guldtonade lilla asken och bordet i mässing kan vara vackra var för sig. Om du blandar olika metaller hej vilt kan intrycket lätt bli alltför rörigt.

Välj den metall som skapar rätt känsla

Inom den populära inredningsläran feng shui talar man ofta om metaller, för att få in de olika elementen i, och skapa harmoni ett rum. Även den som inte är en hängiven anhängare av feng shui kan hämta inspiration till sin inredning från den här typen av tänkande. Har du ett rum som känns kallt och kalt? Då kan du plocka in mässing i inredningen. Mässing ger snabbt värme till rummet. Söker du en ombonad och mysig känsla? Då kan koppar vara metallen för dig. Pröva att ställa in föremål av koppar i ett grått och avskalat rum, resultatet är slående.